Richtlijnen goede voeding 2025

De Richtlijnen goede voeding zijn gericht op de preventie van chronische ziekten, zoals hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en kanker. Daarnaast worden ook milieuaspecten meegewogen.

De laatste versie van de Richtlijnen goede voeding verscheen in 2015. Op basis van de huidige stand van wetenschap gaat de vaste commissie Voeding na of de bestaande richtlijnen gehandhaafd kunnen blijven of moeten worden aangepast op basis van gezondheidseffecten en milieu-impact.

Ook zal de commissie nagaan of er een wetenschappelijke basis is voor nieuwe richtlijnen. De geactualiseerde richtlijnen worden in delen gepubliceerd. Het eerste advies wordt eind 2025 gepubliceerd. Daarin adviseert de commissie over voedingsbronnen van eiwit, zoals vlees, vis, eieren, zuivel, noten, peulvruchten en plantaardige alternatieven voor vlees, vis en zuivel. Ook adviseert de commissie over de voedingsnormen voor koolhydraten, vetten en vetzuren.

Lees hier het volledige artikel.