De zorgverzekeraars horen niet op de stoel van de zorgverleners te gaan zitten, vindt een overweldigende meerderheid van de deelnemers aan de Stelling van de Dag in de Telegraaf.
Zorgverleners klagen dat ze hun werk niet goed kunnen doen door beperkende voorwaarden in contracten met de zorgverzekeraar, zo blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond en de medische ledenorganisatie VvAA. In die contracten wordt bepaald hoeveel behandelingen gegeven mogen worden en welke medicijnen worden vergoed.
Stelling van de Dag is bij de Telegraaf: Zorgverzekeraar moet uit de spreekkamer blijven. Van de 8225 deelnemers stemde 93 procent voor deze stelling.
Hoewel bijna 60 procent het ermee eens is dat zorgverzekeraars ervoor moeten zorgen dat de zorg zo doelmatig en efficiënt mogelijk wordt ingericht, is de meerderheid van de stemmers van mening dat de klacht van de zorgverleners terecht is. “Zij moeten ten allen tijde de zorg kunnen verlenen die een patiënt nodig heeft.”
Nu krijgen patiënten soms niet het aantal beloofde behandelingen of de meest geschikte medicijnen. Zorgverleners die toch meer behandelingen geven dan opgelegd door de verzekeraar, kunnen een boete krijgen of lopen het risico dat hun contract wordt beëindigd. Ontoelaatbaar, vinden de meeste respondenten.
Lees hier het volledige artikel.