Zo gezond is (vette) vis: ‘Sommige vissoorten bevatten erg veel zout’

Een gevarieerd menu is goed voor een mens, maar waar moet je op letten bij het eten van vis? Is vette vis echt zo goed voor je? “Meer dan één keer in de week levert geen gezondheidswinst op.”

“Vis, schaal- en schelpdieren zijn onderdeel van een gezond voedingspatroon en staan in de Schijf van Vijf”, zegt Wieke van der Vossen, expert voedselveiligheid bij het Voedingscentrum. “Het advies is daarom één keer in de week vis te eten. Voor zwangeren en mensen met hart- en vaatziekten geldt een ander advies (in beide gevallen twee keer in de week, red.).”

Het eten van vis is vooral belangrijk vanwege de omega 3-vetzuren, ook wel visvetzuren genoemd. “Deze visvetzuren zouden het risico op bepaalde hartziekten verkleinen en een gunstig effect hebben op de bloeddruk”, zegt Van der Vossen.

Lees hier het volledige artikel.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.