Het afscheid nemen van het klassieke concept van drie maaltijden per dag kan een ziekenhuis miljoenen euro’s besparen. Niet alleen is dan de kans op ondervoeding minder, maar kan ook de ligtijd van een patiënt worden teruggebracht.
De kosten die ziekenhuizen moeten maken voor de extra ligdagen van ondervoede patiënten kunnen oplopen tot 700 miljoen euro per jaar. Het aanpassen van het menu naar het patroon van de patiënt kost niks. Dit blijkt uit een inventarisatie van PinkRoccade Healthcare.
Verschillende voedingsbehoeften
PinkRoccade Healthcare pleit ervoor dat ziekenhuizen samen met de patiënt en het behandelende team de samenstelling en frequentie van de maaltijden bespreekt. Door deze gerichter af te stemmen op de voedingsbehoeften van een herstellende patiënt, kan deze eerder aansterken.
PinkRoccade Healthcare pleit ervoor dat ziekenhuizen samen met de patiënt en het behandelende team de samenstelling en frequentie van de maaltijden bespreekt. Door deze gerichter af te stemmen op de voedingsbehoeften van een herstellende patiënt, kan deze eerder aansterken.
Herold van den Berg, Business Unit Manager Food & Hospitality bij PinkRoccade Healthcare: ,,Begin allereerst met een voedingscheck-up, waarbij je de voedingsbehoeften van alle binnenkomende patiënten boven tafel krijgt. Want 100 patiënten, dat betekent 100 verschillende ziektebeelden en dus 100 verschillende voedingsbehoeften.”
Lees hier het volledige artikel.