Van februari tot en met mei dit jaar organiseert de Rijksoverheid 80 dialoogtafels. Aan deze tafels gaan mensen met elkaar delen wat door de coronacrisis in de knel is gekomen, welke kansen zijn ontstaan en wat er nodig is om na de coronacrisis te herstellen.
Op het platform Watisjouwidee.nl kunnen inwoners van Nederland aangeven mee te willen denken en praten; op het platform komen ook uitkomsten. De ideeën kunnen helpen om problemen het hoofd te bieden, inspireren om te veranderen, motiveren om te vernieuwen. Voor onszelf, voor onze bedrijven, voor overheid en politici, voor de samenleving.
Het coronavirus maakt ons leven ingewikkeld. Het raakt iedereen, maar wel verschillend. Inmiddels is iedereen ervaringsdeskundige op corona. Mensen die boos zijn, omdat winkels en horeca gesloten zijn. Of stress ervaren, omdat ze kinderen thuis les moeten geven en tegelijkertijd werken. Mensen die verdriet hebben om zieke familieleden of om geliefden die zijn overleden. Het virus vergroot de verschillen, bijvoorbeeld tussen kinderen met goede thuiswerkplek en computers, en kinderen die dat missen.
Hoe dan ook, alles is anders: hoe we werken, zorgen, consumeren, sporten, communiceren, rouwen, plezier maken, reizen en ontspannen. Wat kunnen we daarvan leren?
Lees hier het volledige artikel.