Maar liefst 80 procent van de mannen krijgt op den duur met kaalheid te maken. Vrouwen worden over het algemeen niet kaal (tenzij ze een aandoening hebben als lichen planopilaris of alopecia). Wat veroorzaakt dit verschil tussen de seksen?
Mannelijke kaalheid verloopt altijd volgens een vast patroon. Eerst begint de haargrens zich boven de slapen terug te trekken en vervolgens ontstaat er een steeds dunnere plek op de kruin. Terwijl het haar onder op je achterhoofd nog jaren kan blijven zitten. Sommige mannen proberen hun inhammen of kale kruin te verbergen door het haar van de zijkant erover heen te kammen. Helaas is er geen ontkomen aan.
Hoe haar groeit
Normaal gesproken groeit je haar in een cyclus met verschillende fases. Hoofdhaar groeit twee tot zes jaar achter elkaar door. Vervolgens stopt de groei en laat je haarwortel los. De haar blijft dan nog wel in zijn haarzakje zitten. Dan volgt er een rustfase waarin de haarwortel krimpt en er een nieuw haartje begint te ontstaan in het haarzakje. Na ongeveer drie maanden valt je oude haar eruit en komt je nieuwe haar tevoorschijn.
Lees hier het volledige artikel.