Er wordt voortdurend onderzoek gedaan naar voedingsmiddelen die mee kunnen helpen de bloeddruk te verlagen. Een te hoge bloeddruk is namelijk niet ongevaarlijk.
Kalium
Voedingsexperts van de University of Texas Southwestern Medical Centre geven aan dat mensen met een (te) hoge bloeddruk er goed aan doen om veel groenten en fruit te eten die rijk zijn aan kalium. Daarbij worden expliciet meloenen genoemd. Een kwart cantaloupe of watermeloen bevat 800 tot 900 milligram kalium en dat is zo’n 20 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.
Groente en fruit
Andere aanbevolen groenten en fruit zijn bijvoorbeeld aardappelen, bonen, gedroogde abrikozen, vijgen, avocado’s, kiwi’s, sinaasappels, rozijnen, dadels, tomaten en grapefruits.
Havermout
Begin je je dag met havermout dan kun je het risico op een hoge bloeddruk met zo’n 20% verlagen. Dat zeggen onderzoekers van Harvard University in ieder geval. Heb je ‘s ochtends weinig tijd dan kun je de avond ervoor al overnight oats maken. Ook lekker met wat kaneel of wat lijnzaad. Heb je meteen wat extra vezels binnen.
Lees hier het volledige artikel.