Voedingsindustrie probeert je in de val te lokken met schuilnamen, zo herken je ze

Gezond eten is tegenwoordig een hele prestatie, als je kijkt naar al het ultra-bewerkte voedsel in de supermarkt. Voedselproducenten maken het je ook niet makkelijk, omdat ze voor suiker tientallen schuilnamen hebben, om producten aantrekkelijker te laten lijken. We tippen je manieren om die schuilnamen te herkennen en noemen een paar van die namen.

Onlangs deed een diëtist al uit de doeken welk product in de supermarkt zij nooit zou kopen, omdat het je niks geeft dat je nodig hebt.

Schuilnamen van suiker
Volgens het Diabetes Fonds – dat onlangs al waarschuwde voor een heuse diabetesgolf – zijn er ruim vijftig schuilnamen voor suikers, wat ervoor zorgt dat mensen geen idee hebben hoeveel suiker ze eigenlijk eten. Granenmerk Holie heeft daarom het Suiker ABC gelanceerd: een campagne met alle schuilnamen van suiker, verwerkt in het vertrouwde ABC. Zo moeten consumenten wijzer worden en suiker beter kunnen ontwijken.

Hieronder een paar van die schuilnamen, uiteraard op alfabetische volgorde:

A: agavesiroop
B: bietenstroop
C: caramel
D: dadelstroop
E: esdoornstroop
F: fructose
G: glucosestroop
H: honing
I: invertsiroop
J: johannesbroodsiroop
K: kokosbloesemnectar
L: lactose
M: melasse

Lees hier het volledige artikel.