Veel meer mensen met beperkingen moeten een assistentiehond kunnen krijgen. De hulp die een assistentiehond biedt vergroot de zelfredzaamheid en verhoogt de levensvreugde van zijn baasje. Er is een groot tekort aan deze honden.’
Wij zijn onlangs een partnerschap gestart met de organisatie Bultersmekke Assistance dogs. Juist voor mensen die een assistentiehond dringend nodig hebben.’ Aldus Philip Korff de Gidts, voorzitter van de Stichting De Hond Kan De Was Doen.
De Stichting werft gelden voor de bekostiging van de opleiding van assistentiehonden. Dat is hard nodig. Slechts weinig mensen krijgen daarvoor een vergoeding van zorgverzekeraar of gemeente. Naar schatting maakt maar liefst 90% van de mensen die een assistentiehond willen, geen kans op een vergoeding.
De Hond Kan de Was Doen maakte de afgelopen jaren de opleiding van tientallen assistentiehonden financieel mogelijk. De stichting werkt daartoe met een beperkt aantal hulphondenorganisaties samen.
Geld effectief besteden
Korff de Gidts: ‘Het is natuurlijk belangrijk veel middelen bijeen te brengen. Maar net zo belangrijk is het om de toevertrouwde middelen effectief te besteden. Wij hebben in Bultersmekke Assistancedogs een partij gevonden die de opleiding van assistentiehonden hoogwaardig en relatief goedkoop verzorgt door de trainingen bij de deelnemers thuis te geven. Dat is niet alleen kostenefficiënt, deze manier gaat ook nog eens uit van de kracht van mensen zelf. Daarom heeft onze stichting besloten om een nauwe samenwerking met Bultersmekke aan te gaan.
Lees hier het volledige artikel.