Het is 10.00 uur, nog lang geen tijd voor de lunch en je denkt verlangend aan die chocoladekoekjes in je snacklade in de keuken. Of het is 16.00 uur en je móét een zak chips, en wel nu. Waar komt dat gevoel vandaan? En belangrijker nog: hoe voorkom je dat je je elke dag volstopt?
Een wetenschapper is ook maar een mens. Guido Camps mag dan voedingsonderzoeker aan Wageningen University zijn, hij worstelt net zozeer met verleidingen als ieder ander. “We hadden met de feestdagen veel lekkers gekregen, naast wat we zelf al hadden gekocht. Dat ligt te schreeuwen naar me.”
Een werkdag is voor veel mensen daarom makkelijker dan een thuiswerkdag, aldus Camps – verleidingen volop, en op je werk laat je je minder gaan.
Ook zoiets: veel mensen bakken sinds de lockdowns vaker brood, taartjes, koekjes en cake. “Dat brood is maar één dag echt lekker, dus dan eet je er meer van dan die twee boterhammen die je anders op je werk had genomen”, zegt Camps.
Lees hier het volledige artikel.