Richtlijnen voor het “menu van de toekomst”

Greendish, het adviesbureau dat zich inzet voor duurzame en gezonde voeding, heeft richtlijnen opgesteld voor een gezonder en duurzamer voedingspatroon voor horeca en catering.

De Greendish 2050 Guidelines zet in op veranderingen in het voedingspatroon zodat in 2050 de hele wereld nog altijd voldoende voedsel heeft voor de naar verwachting 10 miljard mensen.

EAT-Lancet rapport
In de richtlijn worden verschillende wetenschappelijke inzichten vertaald naar bruikbare richtlijnen voor voedselaanbieders. De belangrijkste wetenschappelijke onderbouwing van de richtlijn is het EAT-Lancet rapport, gecombineerd met de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum. In het EAT-Lancet rapport beschrijven onderzoekers wat we dagelijks zouden mogen consumeren om iedereen gezond te kunnen voeden zonder de aarde uit te putten.

Richtlijnen voor voedselaanbieders
Op basis van deze en andere wetenschappelijke inzichten zijn de aanbevolen dagelijkse hoeveelheden vertaald naar weekmenu’s die gebruikt kunnen worden in de horeca en catering.

Lees hier het volledige artikel.