Wat is de ervaring van diëtisten met de aanpak van voedings- en vochttekort in de zorg? Alliantie Voeding in de Zorg wil dit graag weten voor de ontwikkeling van een nieuwe richtlijn voor verzorgenden, verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten.
Door het invullen van een vragenlijst kun je een bijdrage leveren aan de inhoud van de richtlijn.
Weinig kennis bij verpleging
Voedings- en vochttekorten komen veel voor in de zorg en hebben negatieve gevolgen voor de gezondheid van patiënt en de kosten van de zorg. Volgens de Alliantie hebben verpleegkundigen en verzorgenden te weinig kennis over optimale voedingszorg. Dit terwijl zij juist een belangrijke rol spelen in de zorg rondom de patiënt. Een “kwaliteitsstandaard” voor verpleegkundigen en verzorgenden kan handvatten bieden voor herkenning van tekorten én voor de behandeling en monitoring ervan.
Taken en verantwoordelijkheden
Met de vragenlijst wil de Alliantie onder meer de taken en verantwoordelijkheden van verschillende disciplines in kaart brengen bij de signalering en screening van ondervoeding en vochttekort. Ook is de Alliantie benieuwd naar je mening over wie interventies bij ondervoeding en vochttekort zou moeten doen en wie zou moeten monitoren.
Lees hier het volledige artikel.