Om inzicht te krijgen in de voedingsproblematiek van de patiënten met COVID-19 buiten het ziekenhuis zijn er binnen het COVOED onderzoek gegevens verzameld door diëtisten uit de eerstelijnszorg.
Het onderzoek is uitgevoerd door de Wageningen Universiteit (WUR) en Amsterdam UMC en de resultaten zijn onlangs gepubliceerd in het Journal of Human Nutrition and Dietetics.
De afdeling Diëtetiek & Voedingswetenschappen van Amsterdam UMC en de WUR bestudeerden in het COVOED onderzoek al eerder de voedingsproblemen en voedingstoestand bij patiënten die in de periode van 27 april tot en met 31 december 2020 waren opgenomen in het ziekenhuis met een COVID-19 infectie. Binnen dit onderzoek zijn nu ook de gegevens beoordeeld van 246 patiënten herstellende van COVID-19, die in dezelfde periode behandelend zijn door een diëtist in de eerstelijns zorg. Van deze groep is 43 procent tijdens de periode van infectie opgenomen geweest in het ziekenhuis, waarvan de helft op de IC. De overige patiënten (57 procent) hebben de infectie thuis doorgemaakt.
Lees hier het volledige artikel.