Nu we door de coronacrisis veel tijd thuis doorbrengen, is het misschien verleidelijk om al in de middag een alcoholisch drankje te nuttigen. Hoewel overdag drinken dezelfde (nadelige) effecten op het lichaam heeft als ’s avonds drinken, kleven er meer nadelen aan de borrel bij daglicht.
Zoek op de hashtag #daydrinking en je krijgt anderhalf miljoen resultaten op Instagram. Het overdag drinken van alcohol lijkt populairder dan ooit, maar volgens foodtrendwatcher Esther Haanschoten is er geen sprake van een trend.
“Op een werkdag een glas wijn bij de lunch bestellen, zoals ze in Italië en Spanje doen, begint in Nederland wel steeds meer ingeburgerd te raken.”
Een lunch in combinatie met een goed glas wijn of bier helpt je even ontsnappen uit je hectische bestaan. “In Londen zie je in het straatbeeld normaal gesproken veel zakenmensen een glas bier drinken tijdens hun lunchpauze, in combinatie met een hartige sandwich of snack”, vertelt Haanschoten. “En in New York drinken ze graag een glas alcohol tijdens de weekendbrunch. Denk aan een mimosa of bloody mary.”
Lees hier het volledige artikel.