Onderzoek naar gezondheidseffecten vleesvervangers

We moeten minder dierlijk en meer plantaardig gaan eten. Maar passen vleesvervangers als vegaburgers ook in een gezond eetpatroon? Daar gaat Wageningen University & Research (WUR) onderzoek naar doen.

Gezondheidseffecten op lange termijn
Vleesvervangers zijn tegenwoordig een vast onderdeel van ons voedingspatroon. Volgens WUR-onderzoekers Markus Steigers en Edoardo Capuano is er echter nog onvoldoende kennis over de gezondheidseffecten van voedingspatronen waarin veel vleesvervangers worden gebruikt.

Vooral over de gezondheidseffecten op lange termijn is erg weinig informatie beschikbaar.Het belangrijkste aspect hierbij vindt Capuano de kwaliteit van de eiwitten in vleesvervangers, die zoveel mogelijk de uitzonderlijke kwaliteit van de eiwitten uit vlees moet nabootsen. Maar ook het toegevoegde vet en andere voedingsstoffen spelen een rol, zoals ijzer en andere mineralen, vitamines en zout.’

Lees hier het volledige artikel.