In deze voeding zit het
Omega 3-vetzuren helpen veroudering tegengaan, helpen hart- en vaatziekten voorkomen en bevorderen een goed functionerend immuunsysteem. Maar: ons lichaam maakt ze zelf niet aan.
Hoe kunnen we ze dan toch binnen krijgen? Professor Imogen Foubert en diëtiste Nadine Vanvuchelen leggen uit hoe je je omega 3-niveau kunt opkrikken.
Wetenschappers hebben ontdekt dat je met omega 3-vetzuren de biologische veroudering van het lichaam kan vertragen. Dat onthulden ze deze week in een nieuw onderzoek gepubliceerd in het vaktijdschrift Nature Aging.
,,Omega 3 laat je vitaler voelen en ondersteunt je gezondheid’’, zegt Nadine Vanvuchelen, diëtiste en orthomoleculair therapeute bij Het Balanshuis in Opwijk en Oostende. ,,Een tekort aan omega 3-vetzuren kan leiden tot ontstekingen, een verstoorde immuunrespons en diverse gezondheidsproblemen als hartziekten, obesitas en diabetes. Verder zijn omega 3-vetzuren belangrijk voor de ontwikkeling van de foetus, met name voor de hersenen en het zenuwstelsel. Ook onze ogen hebben er baat bij.’’
Lees hier het volledige artikel.