Nieuws over voeding en kanker: de laatste state-of-the-art

Tegenwoordig staat voeding en kanker in de volle belangstelling. Er is steeds meer kennis over de relatie tussen voeding en het ontstaan van kanker, over de voedingsproblematiek tijdens en na de behandeling en over de mogelijkheden om via gerichte voedingsinterventie goede zorg te verlenen.

In dit nieuwsbericht bundelen we de laatste state-of-the-art op het gebied van voeding en kanker: het nieuwe Handboek voeding bij kanker en de nieuwe folder Eten en drinken in de laatste fase van het leven.

Herzien Handboek voeding bij kanker
Deze derde, geheel herziene druk van Handboek voeding bij kanker volgt de nieuwste ontwikkelingen in de (oncologische) diëtetiek. Het handboek geeft een overzicht van de huidige kennis over de relatie tussen voeding en het ontstaan van kanker, over de voedingsproblematiek tijdens en na de behandeling en over de mogelijkheden om via gerichte voedingsinterventie goede zorg te verlenen. Omdat steeds meer mensen van kanker genezen of langer overleven, wordt beschreven hoe na afronding van de behandeling voeding en leefstijl kunnen bijdragen aan kwaliteit van leven en gezondheidswinst op de langere termijn.

Lees hier het volledige artikel.