Nieuwe Richtlijnen goede voeding eind 2025 verwacht

De commissie Voeding van de Gezondheidsraad – waarin onder meer 2 diëtisten zitten – is momenteel bezig met actualisatie van de Richtlijnen goede voeding uit 2015. Deze zullen in delen gepubliceerd worden, waarbij het eerste deel over voedingsbronnen van eiwit naar verwachting eind 2025 uitkomt.

Dat meldt de Gezondheidsraad in het werkprogramma voor 2025. Ook de geactualiseerde voedingsnormen voor koolhydraten, vetten en vetzuren komen eind 2025 uit.

Diëtisten in de commissie Voeding
In de commissie Voeding van de Gezondheidsraad zitten 11 hoogleraren, een maagdarmleverarts, een voedingskundige en 2 diëtisten: dr. Kirsten Berk (universitair docent en diëtist diabetesteam/leefstijl van Erasmus MC in Rotterdam) en dr. Jacqueline Langius (hoofddocent-teamleider Voeding en Diëtetiek van de Haagse Hogeschool).

Op basis van de huidige stand van wetenschap gaat deze commissie momenteel na of de bestaande Richtlijnen goede voeding uit 2015 gehandhaafd kunnen blijven of moeten worden aangepast.

Lees hier het volledige artikel.