Meer mensen ziek door voedsel uit eigen keuken

In 2021 kregen de *NVWA (*Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit)en de **GGD (**Gemeentelijke Gezondheidsdienst) 14% meer meldingen van uitbraken van infecties door voedsel dan in 2019. Vergeleken met 2020 was er zelfs sprake van een stijging van 50%, maar toen lag het aantal infecties een stuk lager.

Dit heeft waarschijnlijk te maken met de maatregelen en adviezen tegen corona zoals het handen wassen of de sluiting van de horeca. Dit effect lijkt in 2021 weg te zijn, ook al koken mensen vaker thuis dan voor de coronaepidemie en worden in de thuissituatie meer uitbraken gemeld.

Aantal uitbraken door voedsel stijgt tot 838
In 2021 registreerden de NVWA (Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit)en GGD (Gemeentelijke Gezondheidsdienst)838 uitbraken van infecties en vergiftigingen door voedsel, waardoor 3.517 mensen ziek werden. In 2020 waren dit 559 uitbraken met 1.907 zieke mensen. En in 2019 telden we 735 uitbraken en 3058 zieken. De belangrijkste veroorzakers van al die infecties en vergiftigingen blijven hetzelfde; ook in 2021 waren dat Campylobacter, Salmonella en norovirus.

Lees hier het volledige artikel.
https://www.rivm.nl/nieuws/meer-mensen-ziek-door-voedsel-uit-eigen-keuken