Marktwerking in de Thuiszorg zonder PGB en met zorgvraag adverteren

Marktwerking in de Thuiszorg zonder PGB  hebben te maken met een natuurlijk verloop van cliënten. De toestroom is afhankelijk van vaste contacten met doorverwijzers. Deze toestroom is moeilijk te beïnvloeden. Zorgaanbieders die hun planning overvol hebben krijgen nieuwe cliënten toegewezen die ze niet kunnen weigeren. Aan de andere kant zijn zorgaanbieders met die overcapaciteit hebben zijn niet in staat dit snel op te lossen. Om dit probleem te lijf te gaan is www.zoekthuiszorgin.nl gestart Hier kan een zorgvrager zijn vraag kenbaar maken en ermee adverteren. Aanbieders kunnen op de zorgvraagadvertenties  reageren. Zorgvragers kunnen geïnteresseerde aanbieders met elkaar vergelijken en een afgewogen keuze maken.

PGB is een populair onderwerp in de pers de laatste tijd. Wat onderbelicht blijft is dat de andere vorm van betalen (in natura) ook voldoende mogelijkheden biedt om te onderhandelen over thuiszorg voor de particulier. Particuliere zorgvragers laten zich door een doorverwijzer automatisch leiden naar één zorgaanbieder. Dat kan anders.

Op www.zoekthuiszorgin.nl kan een zorgvrager zijn zorgvraag kenbaar maken en ermee adverteren. Zorgaanbieders kunnen op de zorgvraagadvertenties  reageren. Zorgvragers kunnen geïnteresseerde aanbieders met elkaar vergelijken en een afgewogen keuze maken. Zo ontstaat een open markt waar beide partijen voordeel uit kunnen halen. Op www.zoekthuiszorgin.nl kan een zorgvrager informatie vinden over thuiszorg en praktische tips voor het onderhandelen met zorgaanbieders.

Oprichter Pieter Dusseljee startte het initiatief naar aanleiding van eigen ervaringen in managementfuncties bij een zorgaanbieder én in de autobranche. “Iemand die een auto koopt bereidt zich goed voor, hij/zij vergelijkt de verschillende modellen, de prestaties, brandstofverbruik en onderhoudskosten. Mijn ervaring is dat zorgafnemers dat nalaten terwijl zorg aan huis zwaarder weegt voor je welzijn dan een auto”.

Volgens Dusseljee kiezen zorgafnemers die met een zorgaanbieder in zee gaan deze niet zelf, maar laten zich leiden door hun huisarts of een andere doorverwijzer. “Ze zijn vooral druk met zorginhoudelijke aspecten en opgelucht dat er iemand is die kan helpen. Op mijn website geef ik adviezen voor onderhandelingen met zorgaanbieders en raad zorgafnemers aan om een aantal zorgaanbieders te vergelijken en zelf de beste te kiezen. In cliënt-enquêtes scoren zorgaanbieders het slechts op de ondersteunende taken. Neem deze daarom mee in de afweging”.

www.zoekthuiszorgin.nl is een onderdeel van Zorg-op-maat.info B.V.. Het doel van de website is vraag en aanbod bij elkaar te brengen. Zorg-op-maat.info levert geen zorg en geeft geen zorginhoudelijke adviezen.
Submitted by Redactie Medicalfacts/ Anke on 1 september, 2011 – 10:00 uur