Magnolia is eetbaar: wat kan je met de bloemen doen?

Magnoliabloemen zijn een van de eerste bloesems die in de Belgische lente opengaan. Ze bloeien voordat er bladeren aan de boom zitten en staan op artistiek knoestige kale takken. Wist je dat de bloemen niet alleen sierlijk, maar ook eetbaar zijn?

Hoe kan je magnolia gebruiken in de keuken?
Hoewel ze geliefd zijn omdat ze de voorbode zijn van warmer weer, zijn magnoliabloemen ook eetbaar. Het zijn de bloemblaadjes die je eet, en het zijn de jongere bloemblaadjes – als bloemen nog in de knop zitten of net opengaan – die het lekkerst zijn.

Zoals met de meeste eetbare wilde voedingsmiddelen, hoe ouder ze worden, hoe bitterder hun smaak. Verschillende soorten hebben verschillende smaken. Deze site heeft een goed overzicht van de meest voorkomende soorten, maar het is de standaard paars en roze getinte schotelmagnolia (Magnolia soulangeana) die het meest wordt gebruikt in de keuken.

Lees hier het volledige artikel.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.