Sinds de lockdown is een kwart van de Nederlanders gezonder gaan eten. 28% eet vaker fruit of groente. 16% eet minder vlees en een op de vijf gezinnen met thuiswonende kinderen kiest voor duurzame voeding, zoals plantaardige zuivel.
Dat blijkt uit onderzoek van Upfield*. Het moederbedrijf achter Becel, Blue Band en Flora Plant onderzocht het eetgedrag van Nederlanders sinds het begin van de lockdown.
Klaar met kant-en-klaar
28% van de respondenten in het onderzoek van Upfield heeft er tijdens de lockdown een kookboek bij gepakt en is zelf gaan koken en bakken. 26% heeft bewust gekozen om gezondere gerechten te maken en 20% eet zelfs minder kant-en-klaarmaaltijden.
Naast taarten en zoetigheid (37%) zijn mensen ook meer eenvoudige gerechten gaan maken (43%) en bijna een op de drie probeert nu vaker iets nieuws uit in de keuken. Ook geeft een op de drie respondenten meer geld uit aan voeding, omdat men gezonder wil eten (31%), luxer wil eten (30%) of zichzelf eens lekker wil verwennen (31%).
Lees hier het volledige artikel.