Cardioloog Janneke Wittekoek en kookboekauteur Janneke Vreugdenhil hebben de handen ineengeslagen, met hun boek ‘Eten als medicijn: hart’. Want goed voor je hart zorgen doe je met de juiste voeding- en leefstijladviezen én door de theorie meteen in de praktijk te brengen.
Lees hier alvast tips voor een gezond hart en ingrediënten die zeker op je boodschappenlijstje moeten staan.
‘Tachtig procent van de hart- en vaatziekten is te voorkomen door een gezonde leefstijl. De kracht van leefstijl, en daarbij vooral die van voeding wordt nog altijd dramatisch onderschat.’
Dat schrijft cardioloog Janneke Wittekoek in haar nieuwste boek Eten als medicijn: hart, die ze samen met kookboekauteur en culinair journalist Janneke Vreugdenhil heeft geschreven. Ze legt hierin uit hoe je (nog) beter voor je hart kunt zorgen. Zo noemt ze de belangrijkste risicofactoren voor hart- en vaatproblemen en geeft ze voedingsadviezen per risicofactor, zoals hoge bloeddruk, verhoogd cholesterol en diabetes type 2.
Daarnaast geeft ze ook algemene voeding- en leefstijladviezen, en geeft ze tips voor ingrediënten die goed zijn voor je hart. Wij delen er alvast van allebei drie.
Lees hier het volledige artikel.