Kunt u leven op een manier die bij u en uw gezondheid past? Wat voor impact hebben veranderingen in de zorg op uw leven? Deze vragen en meer u kunt beantwoorden op Mijnkwaliteitvanleven.nl. Door twee keer per jaar de online vragenlijst in te vullen, brengt u in beeld wat voor u belangrijk is. U doet ook mee aan een landelijk onderzoek om de zorg te verbeteren.
De website Mijnkwaliteitvanleven.nl is een landelijk initiatief dat laat zien waar goede zorg om draait, juist nu de zorg verandert. Mijnkwaliteitvanleven.nl is bedoeld voor mensen met een chronische ziekte of beperking, mensen die door het ouder worden beperkingen ervaren én mantelzorgers.
Twee keer per jaar een online vragenlijst
Om mee te doen, meldt u zich allereerst aan via www.mijnkwaliteitvanleven.nl. Twee keer per jaar ontvangt u een online vragenlijst. De vragen gaan over uw persoonlijke situatie, uw mogelijkheden en beperkingen. Ook kunt u aangeven hoe u uw gezondheid ervaart en hoe u de zorg en leefomgeving waardeert.
Persoonlijk overzicht geeft houvast
Na het invullen van de vragenlijst ontvangt u uw persoonlijke overzicht – Mijn Kwaliteitsmeter – met daarin de informatie over wat voor u belangrijk is. Dit overzicht geeft u houvast op momenten dat het niet altijd eenvoudig is om te verwoorden waar het echt om draait in uw situatie. Zo bent u goed voorbereid om in gesprek te gaan met uw familie, zorgverleners of de gemeente. U krijgt meer grip op uw eigen zorg en ondersteuning, zodat deze past bij uw manier van leven.
Grootschalig onderzoek
Door de vragenlijst van Mijnkwaliteitvanleven.nl in te vullen, doet u ook mee een landelijk onderzoek om de zorg te verbeteren. De anonieme resultaten worden onder de aandacht gebracht bij beleidsmakers, gemeenten en zorgorganisaties. Mijnkwaliteitvanleven.nl is een samenwerkingsverband van Patiëntenfederatie NPCF, Mezzo, Per Saldo, Zorgbelang Nederland en Ouderenkoepel CSO.
Meld u aan!
Wilt u meedoen aan Mijnkwaliteitvanleven.nl? Meld u dan aan via www.mijnkwaliteitvanleven.nl en vul de vragenlijst in.
Bron: Reumafonds