Dit moet je weten over het hondsdolheidvirus.
Door leveringsproblemen bij producenten is er een landelijk tekort aan het vaccin tegen hondsdolheid. Mensen kunnen zich hierdoor niet meer preventief laten inenten als ze naar een land gaan waar veel hondsdolheid voorkomt. Het tekort duurt waarschijnlijk tot januari volgend jaar.
Dit stelt de GGD.
Dit moet je weten over het rabiësvirus.
Mensen die naar het buitenland gaan en in contact kunnen komen met dieren die hondsdolheid kunnen hebben, kwamen normaal gesproken in aanmerking voor een preventieve vaccinatie. Deze vaccinatie bestaat uit 2 prikken die zorgen voor levenslange bescherming tegen de ernstige gevolgen van het virus.
De preventieve vaccinatie zorgde ervoor dat een persoon minder shots nodig heeft als hij of zij in aanraking komt met een virus. Nu de preventie niet meer mogelijk is, is het dus (extra) oppassen geblazen. Maar hoe gevaarlijk is dit virus? Zeven vragen en antwoorden over hondsdolheid.
Wat is hondsdolheid?
Hondsdolheid, dat ook wel rabiës wordt genoemd, is een virusinfectie van de hersenen die zonder tijdige behandeling dodelijk afloopt. Wereldwijd overlijden jaarlijks zo’n 60.000 mensen aan rabiës volgens de GGD.
Lees hier het volledige artikel.