Onder die titel beantwoordde Margot de Roon op Gezondheidsnet 7 veelgestelde vragen over voeding en het polycysteus-ovariumsyndroom (PCOS). (PCOS ontstaat doordat hormonen in het lichaam niet in balans zijn, omdat testosteron de overhand heeft genomen.)
Margot is gespecialiseerd PCOS-diëtist, gezondheidswetenschapper en (mede)oprichter van Lifestyle & Hormones.
Plantaardig en onbewerkt
‘We zien dat voeding en leefstijl op veel PCOS-klachten van vrouwen een groot effect hebben’, stelt Margot op Gezondheidsnet. ‘Het is gunstig om vooral veel plantaardige, onbewerkte voedingsmiddelen te eten. Je hoeft niet per se vegetarisch te eten maar door het toevoegen van plantaardige, onbewerkte producten zie je wel winst.’
Die winst komt volgens Margot waarschijnlijk door de vezels, die goed zijn voor het microbioom, de stofwisseling en mogelijk indirect invloed hebben op PCOS-klachten.
Lees hier het volledige artikel.