Helft Nederlanders bang voor eigen toekomst in ouderenzorginstelling

Oud en afhankelijk zijn van anderen: het is niet waar de gemiddelde Nederlander, die met enige regelmaat een ouderenzorginstelling bezoekt, naar uitkijkt. Maar liefst één op de twee zegt zich zorgen te maken over wanneer het moment daar is en ze zelf in een ouderenzorginstelling terechtkomen.

Deze toekomstzorgen zijn gebaseerd op hoe hun naasten vandaag de dag verzorgd worden in een ouderenzorginstelling. Zo blijkt dat 66 procent van de bezoekers het opvalt dat ouderen in zorginstellingen niet de persoonlijke aandacht krijgen die ze verdienen. Daarnaast is 32 procent van mening dat de zorg te weinig gericht is op de individuele behoeften van bewoners. Dit blijkt uit cijfers van Nederlandse softwareleverancier TOPdesk. Zij onderzochten de huidige stand van zaken binnen de ouderenzorg onder ruim 500 professionals en meer dan 1000 bezoekers van zorginstellingen voor ouderen.

Overheersend schuldgevoel
De zorgmedewerker zelf, voelt zich schuldig over het feit dat ze te weinig tijd overhouden om ouderen de persoonlijke aandacht te geven die ze verdienen. Maar liefst drie op de tien zorgmedewerkers (30%) ervaren dit schuldgevoel. Waar zij zich ook druk over maken, is of ze het welzijn en geluk van ouderen wél kunnen waarborgen. Een wrange conclusie is dat één op de vijf zorgmedewerkers (19%) van mening is dat hij of zij hierin tekortschiet.

Lees hier het volledige artikel.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.