Met ingang van 1 januari 2018 gaan de Nationale Hoorstichting en VeiligheidNL samen verder. De Hoorstichting, autoriteit op het gebied van gehoorschadepreventie, wordt ingebed in VeiligheidNL, het expertisecentrum voor letselpreventie en veilig gedrag.
Met de fusie wordt de slagkracht en effectiviteit van de inspanningen voor de preventie van gehoorschade vergroot en wordt er een stevigere basis voor continuïteit gecreëerd.
“Door de fusie is de preventie van gehoorschade en daarmee letselpreventie in Nederland nu beter gediend,” aldus Jacques Francoys, bestuursvoorzitter van de Nationale Hoorstichting.
De focus zal na de fusie allereerst liggen op het uitbouwen van de kennisbasis over de preventie van gehoorschade en het uitbreiden en versterken van het netwerk van experts en samenwerkingspartners. Vanuit die basis wordt gewerkt aan voorlichting, bewustwording en een veilige omgeving.
Preventie gehoorschade
1,6 miljoen Nederlanders hebben gehoorproblemen. Gehoorschade door blootstelling aan lawaai is onomkeerbaar en kan leiden tot slechthorendheid en tot aandoeningen zoals tinnitus (een permanente piep of suis in je oor) of hyperacusis (overgevoeligheid voor geluid). Gehoorschade kan verregaande negatieve invloeden hebben op iemands prestaties, kansen op de arbeidsmarkt, inkomen, welzijn, en sociale participatie.
Lees hier het volledige artikel.