Steeds meer ziekenhuizen streven voor medewerkers en bezoekers naar een voedingsaanbod met 60 procent plantaardige en 40 procent dierlijke eiwitten.
Dat werd duidelijk tijdens het symposium “Duurzame voeding in ziekenhuizen” op 21 november in Leiden. ‘Voor cliënten en patiënten spannen we ons in om datgene te doen dat medisch verantwoord is’, aldus Iris de Koning, projectcoördinator Alliantie Voeding in de Zorg.
Goede Zorg Proef Je
Het symposium werd georganiseerd door Goede Zorg Proef Je (een initiatief van Alliantie Voeding in de Zorg) samen met projectgroep Duurzame Voeding in Ziekenhuizen (van Nederlandse Federatie van Universitaire Medische Centra, NFU). Inmiddels zijn 63 van de 70 Nederlandse ziekenhuizen aangesloten bij Goede Zorg Proef Je. Hierin wordt gewerkt aan zowel gezondheid als duurzaamheid, waarbij onder andere specifiek gekeken wordt naar de eiwittransitie.
Lees hier het volledige artikel.