Eerste volledig digitale diëtist

DietCetera is de eerste diëtistenorganisatie in Nederland die volledig plaats- en tijdsonafhankelijk werkt. Alle diëtistcontacten verlopen via een communicatiemiddel naar keuze. Denk aan telefoon (vast of mobiel), beeldbellen, webchat, portaal of email. Vanaf vandaag hoeft niemand meer op een bepaalde tijd naar de praktijk van een diëtist, maar krijgt men thuis, in de trein of op het werk diëtistenadvies en -begeleiding. Deze zorgvorm is goedkoper, laagdrempeliger en klantvriendelijker dan via de klassieke diëtist.

Bepaal je eigen voedingsdoel
DietCetera biedt op haar website www.dietcetera.nl gratis uitgebreide informatie over ruim 300 voedingsdoelen. Een voedingsdoel is een persoonlijke wens of eis op het gebied van voeding. Denk bijvoorbeeld aan afvallen, voedselallergie, leeftijdgebonden voeding, vegetarisch of halal-eten, voedingsstoffen, weerstand of aangepaste voeding wegens een ziekte. Elk mens heeft wel één of meerdere eigen voedingsdoelen. Op basis van het gekozen voedingsdoel kiest de cliënt met wat voor diensten de diëtist kan helpen en via welk communicatiemiddel hij of zij dat wil.

De praktijkgerichte voedingsadviezen worden altijd op papier (e-document) gezet en aan de cliënt verstrekt. Hierdoor wordt een hogere kwaliteit dienstverlening bereikt en is de informatieoverdracht voor de cliënt duidelijker, eenvoudig na te lezen en combineerbaar met andere diëten (voedingsdoelen). Samen met de diverse begeleidingsmogelijkheden bepaalt de cliënt dus zijn/haar eigen optimale dienstenmix.

De concrete voordelen van deze eHealth-diëtistendiensten:
* tijd- en kostenbesparing;
* plaats- en tijdsonafhankelijk;
* voor elke cliënt een dienstenmix op maat;
* schriftelijke maar ook mondelinge toelichting en begeleiding;
* adviezen aanpasbaar en combineerbaar met andere voedingsdoelen.

Leo Vuijst, directeur van DietCetera, licht toe: “Voeding heeft enorm veel invloed op de mens, lichamelijk maar ook geestelijk. DietCetera heeft als doel zoveel mogelijk Nederlanders klantvriendelijk te adviseren en te ondersteunen met hun persoonlijk voedingspatroon. Dat is mogelijk via onze eHealth-aanpak met actieve stimulering van zelfmanagement.”

Diëtist en de zorgverzekering
Vanuit het basiszorgpakket wordt jaarlijks maximaal 3 uur diëtistenzorg vergoed. Voor een aantal specifieke ziektes zijn daar afwijkende regels voor. Deze 3 uur valt eerst onder het eigen risico van € 360,-. Verzekerden kunnen echter kiezen om dat eigen risico uit te breiden, en daarmee een lagere premie te verkrijgen of juist weer tegen een hogere premie aanvullend te verzekeren. Wanneer het eigen risico niet bereikt is, zal de cliënt dus zelf de diëtist moeten bekostigen en heeft die extra belang voor een goedkopere diëtist zoals DietCetera.

Bron: Nieuwsbank