De intensieve zorg van patiënten met het coronavirus (COVID-19) vraagt veel van zorgprofessionals, ook van diëtisten. Om veilig en effectief te kunnen werken, stelde de British Dietetic Association (BDA) een aantal richtlijnen op.
Ook geven ze aanbevelingen voor voeding voor mensen die op de Intensive Care behandeld worden. De BDA updatet deze richtlijnen zodra er nieuwe informatie beschikbaar is.
Nog niet evidence-based
De richtlijnen zijn opgesteld door de Critical Care Dietitians Specialist Group (CCSG) van de BDA. Omdat er nog een gebrek is aan wetenschappelijk bewijs over hoe het beste te handelen, zijn de richtlijnen gebaseerd op de kennis en ervaringen van mensen die al werken met patiënten met COVID-19.
Voedingsbehoeften
Omdat het onmogelijk is om evidence based uitspraken te doen over de voedingsbehoefte, gaat de richtlijn uit van de behoefte van mensen met ernstig longfalen of Acute Respiratory Distress Syndrome (ARDS). De gemiddelde tijd dat patiënten met COVID-19 beademd worden is naar verwachting 14 dagen en daarom lopen deze patiënten een hoog risico op ondervoeding. De auteurs raden aan om de voedingsrichtlijn volgens ESPEN 2019 aan te houden voor de hoeveelheid energie en eiwitten.
Lees hier het volledige artikel.