Kabinet Rutte II wil dat mensen voor zorg en ondersteuning meer zelf gaan betalen en vaker gaan aankloppen bij familie, vrienden en buren. Laat het kabinet hiermee mensen aan hun lot over of is het een redelijk uitgangspunt?
CG-Raad en Platform VG verzamelen persoonlijke verhalen die laten zien waar en wanneer ondersteuning van de overheid écht nodig is.
CG-Raad en Platform VG volgen de hervormingsplannen van kabinet Rutte II op de voet. De belangenorganisaties zetten alles op alles om ervoor te zorgen dat de veranderingen in de zorg er niet toe leiden dat mensen met een beperking in het nauw komen.
Ter ondersteuning van hun politieke lobby voor gegarandeerd goede zorg en ondersteuning verzamelen CG-Raad en Platform VG persoonlijke verhalen. Mensen kunnen hun verhaal insturen via de speciale verhalen-meldwebsite ‘Rutte II, doe ik mee?’ De belangenorganisaties leggen de verhalen voor aan de Tweede Kamer en aan staatssecretaris Van Rijn. Op 10 juni vergadert de Tweede Kamer opnieuw over de hervormingen in de zorg.
Op de meldwebsite staan al enkele verhalen online. Zoals het verhaal van het echtpaar Christa (spierziekte) en Hans (diabetespatiënt en blind). “Als de thuishulp wegvalt en wij ons niet meer kunnen verplaatsen, dan kunnen wij gaan kant meer op. En onze kinderen ook steeds minder.”
En de ouders van de meervoudig gehandicapte Rens laten via Rutte II, doe ik mee? weten: “De zorg voor Rens is niet te vatten in een paar uurtjes, die loopt continu door, ook ’s nachts. Als de gemeente gaat bepalen wie hem gaat verzorgen en op welke tijden, dan hebben wij een enorm probleem.”
Verhalen kunnen ingestuurd worden via:
Bron: CG-Raad