Bedrijfs- en verzekeringsartsen willen fondsen voor opleiding en kennis

Publiek-private fondsen waarmee kennis en opleiding binnen de bedrijfs- en verzekeringsgeneeskunde kunnen worden verbeterd. Dat is een oplossing die bedrijfs- en verzekeringsartsen opperen om de kwaliteit van sociale geneeskunde te verbeteren en hun vakgebieden aantrekkelijker te maken voor artsen.

Ook hebben ze daarvoor een eerste gezamenlijke kennisagenda opgesteld.

Verzekerings- en bedrijfsartsen hebben de afgelopen twee jaar met het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid gekeken wat ze kunnen doen aan de tekorten binnen hun beroepsgroepen, en om de kennisontwikkeling en kwaliteit binnen deze zorg te verbeteren. Deze vrijdag zijn de uitkomsten van dat traject ‘Kwaliteitstafel Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde’ gepresenteerd.

Kennisagenda
Zo is een gecombineerde kennisagenda opgesteld, met daarin twaalf ‘door gebrek aan wetenschappelijk bewijs onopgeloste vraagstukken binnen bedrijfs- en verzekeringsgeneeskunde’, aldus verzekeringsarts en projectleider Heike Jansen. Zo is onderzoek gewenst naar de voorspellende factoren voor recidive door psychische klachten, en naar de effectiviteit van interventies bij oudere werkenden. Volgens Jansen moeten bedrijfs- en verzekeringsartsen nu netwerken vormen om samen overzicht te houden op de onderzoekbehoeftes.

Lees hier het volledige artikel.