Bij Rijnstate willen we onze patiënten de beste zorg geven op de juiste plek. Ook willen we de zorg toegankelijk houden. Dat doen we door de zorg te vernieuwen: we zetten bijvoorbeeld thuismonitoring in waar dat kan. Hierdoor kunt u eerder naar huis, zodat u daar kunt herstellen. Ook hoeft u minder vaak naar het ziekenhuis voor controle.
In uw vertrouwde omgeving
Met thuismonitoring bent u in uw vertrouwde omgeving, terwijl de verpleegkundigen en artsen van Rijnstate u goed in de gaten houden. U geeft metingen door, zoals van uw hartslag of bloeddruk. Of u vult vragenlijsten in over hoe het met u gaat. Daarvoor gebruiken we onder meer slimme apps en de patiëntomgeving Mijn Rijnstate. Soms krijgt u speciale apparatuur thuis, zoals een hartslag- of bloeddrukmeter. Hierdoor hoeft u alleen naar het ziekenhuis te komen als het echt nodig is.
Meer thuismonitoring
We zetten thuismonitoring op dit moment al bij veel patiënten in. En we blijven dit telkens verder uitbreiden. De afgelopen periode startten we bijvoorbeeld met thuismonitoring bij:
- Zorg na een longoperatie: patiënten vullen na de operatie thuis via de Thuismeten-app van Luscii vragenlijsten in en krijgen advies. Op die manier kunnen patiënten sneller aan de bel trekken bij klachten of bijwerkingen. Daarmee voorkomen we spoedopnames en bezoeken aan de Spoedeisende Hulp.
- Zorg na een nieuwe heup: patiënten met een totale heupprothese krijgen digitale begeleiding via de Thuismeten-app van Luscii. Via de app vullen zij thuis vragenlijsten in over het herstel na de operatie. Ook krijgen zij oefeningen en adviezen voor hun revalidatie. Hiervoor werken we samen met Sport Medisch Centrum Papendal. Met de Thuismeten-app kan kan de zorgverlener patiënten op afstand in de gaten houden en eerder ingrijpen bij afwijkingen.
- Een milde cognitieve stoornis (MCI): patiënten en hun mantelzorgers krijgen elf maanden na nu laatste controleafspraak een digitale vragenlijst via Mijn Rijnstate. Op basis van deze vragenlijsten en een telefoongesprek besluiten we of de controleafspraak nodig is. Zo hoeven patiënten alleen naar de poli te komen als dat echt nodig is.
Lees hier het volledige artikel.