Gehandicapten kunnen enorm worden geholpen met de 3D-printing technologie. De printer heeft op verschillende vlakken al baanbrekende innovaties veroorzaakt. Zo kunnen er nu extreem goedkoop protheses gemaakt worden voor diverse lichaamsdelen. Studenten hebben zelfs een 3D-geprint handprothese gemaakt van plastic. De productiekosten hiervan bedroegen maar 5 euro. Wat dit betekent? Dat ook kinderen in arme landen een prothese kunnen krijgen. De prothese uit de 3D-printer kan daarnaast ook nog eens kinderlijk eenvoudig op maat worden gemaakt.
Gips uit de 3D-printer
Niet alleen protheses, maar ook gips kan met de 3D-printer geproduceerd worden. Het grote voordeel: de pasvorm kan op maat worden gemaakt, waardoor het comfortabel te dragen is. Daarnaast kunnen er speciale luchtbellen in het gips gemaakt worden, zodat de huid tegelijkertijd kan luchten. Geen gezweet meer en ook zeker geen lange haren op je arm.
Bijzondere 3D-printing mogelijkheden
Naast deze standaard 3D-printing mogelijkheden, zijn er ook een hele hoop bijzonder verrichtingen. Zo is er in het Medisch Centrum te Utrecht een schedel uit de 3D-printer gemaakt om dit bij een vrouw te implementeren die een zeldzame ziekte had waardoor haar schedel niet sterk genoeg was.
Lees hier het volledige artikel.